Vyhľadať
Close this search box.

Ako zvoliť predmet podnikania – Nová vzdelávacia pomôcka pre predmet Cvičná firma

Využite hravý spôsob, ako rozvíjať podnikateľské zručnosti, kreatívne myslenie a inovatívnosť vašich žiakov a žiačok prostredníctvom hry Podnikaním k rovnosti!

Čo je hra Podnikaním k rovnosti?

Podnikaním k rovnosti je inovatívna vzdelávacia hra navrhnutá špeciálne pre predmet Cvičná firma. Jej hlavným cieľom je pomôcť študentom a študentkám identifikovať predmet podnikania, ktorý rieši skutočné spoločenské problémy a prispieva k pozitívnym zmenám v spoločnosti.

Hra zjednodušuje výučbu podnikateľských zručností a podporuje rozvoj kreatívneho myslenia a inovatívnosti. Zároveň prináša do vyučovania aktuálne spoločenské témy, týkajúce sa najmä života žien a poskytuje nástroje na efektívne vedenie diskusií, čo zvyšuje zapojenie žiakov a žiačok. Hra sa síce sústreďuje na rodovo špecifické problémy, no zručnosti a poznatky, ktoré žiaci a žiačky počas nej získajú, sú univerzálne a aplikovateľné na riešenie širokého spektra spoločenských tém.

Hra je dostupná na stiahnutie úplne zadarmo, môžete si ju jednoducho vytlačiť a nastrihať. Je intuitívna a navrhnutá tak, aby sa dala ľahko používať, pričom všetky potrebné materiály sú jasne usporiadané a pripravené na okamžité použitie na vašich hodinách.

Ako hra pomôže vašim študentom a študentkám?

Prostredníctvom hry budú žiaci a žiačky:

● Rozumieť dôležitosti inklúzie a rovnosti a úlohe podnikania v ich podpore.
● Naučia sa identifikovať a analyzovať spoločenské problémy týkajúce sa života žien, pričom sa zamerajú na ich základné príčiny a nielen na symptómy.
● Rozvíjať kreatívne riešenia problémov vytváraním podnikateľských nápadov, ktoré sa zaoberajú spoločenskými problémami.
● Cvičiť tímovú prácu a spoluprácu.
● Naučia sa efektívne prezentovať svoje podnikateľské nápady.
● Rozvíjať svoju inovatívnosť a kreativitu.

Aké výhody poskytuje hra pre vás ako učiteľov a učiteľky?

Zjednodušenie procesu hľadania predmetu podnikania: hra pomáha žiakom a žiačkam nájsť predmet podnikania, ktorý sa zaoberá reálnym spoločenským problémom týkajúcim sa života žien. Tento prístup zvyšuje ich angažovanosť a motiváciu, pretože im umožňuje pracovať na projektoch, ktoré sú pre nich relevantné a významné.

Inovatívny prístup k výučbe: hra ponúka moderný spôsob výučby, ktorý zapája žiakov a žiačky do aktívneho učenia a umožňuje im aplikovať teóriu na praktické úlohy. Interaktívny prístup hry zvyšuje ich záujem o predmet a podporuje ich aktívnu účasť.

Rozvoj kľúčových zručností: hra rozvíja podnikateľské zručnosti, kreativitu, inovatívnosť, kritické myslenie a tímovú prácu, čím žiakom a žiačkam pomáha riešiť reálne spoločenské problémy a pripravuje ich na ich budúce kariéry.

Jednoduchá implementácia: hra je ľahko integrovaná do existujúcich učebných plánov a poskytuje všetky potrebné materiály a návody na jednoduchú prípravu hodín.

Ako si stiahnuť hru?

Hru si môžete jednoducho stiahnuť kliknutím na tento odkaz. Spolu s hrou získate aj metodickú príručku, ktorá obsahuje pokyny na použitie hry, tipy na jej začlenenie do hodín Cvičnej firmy a prípravu pred jej použitím.

Na odkaze máte možnosť zvoliť si medzi dvoma formátmi tlače: obojstrannou alebo jednostrannou, podľa vašich preferencií. Po vytlačení odporúčame prečítať si metodickú príručku, aby ste sa oboznámili so všetkými aspektmi hry a mohli ju efektívne využiť vo výučbe.

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa hry alebo potrebujete ďalšie informácie, neváhajte kontaktovať projektovú manažérku Miroslavu Liškovú na e-mailovej adrese: miroslava.liskova@hekima.sk.

Vzdelávacia hra Podnikaním k rovnosti bola vytvorená v rámci projektu In Her Shoes: Empowering Women through Game-based Innovation č. 2023-1-SK01-KA210-VET-000166926, financovaného Európskou úniou.

 

Vyjadrené názory a postoje sú len názormi a vyhláseniami autora/-ov a nemusia nevyhnutne odrážať názory a stanoviská Európskej únie alebo SAAIC. Európska únia ani SAAIC za ne nenesú zodpovednosť.

 

                                

Skip to content