Search
Close this search box.
Festival zručností 2024

Festival zručností 2024: Oslava vzdelávania a inovácií!

Druhý ročník Festivalu zručností 2024, ktorý organizuje Štátny inštitút odborného vzdelávania v spolupráci s Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, prináša bohatý program pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o rozvoj svojich zručností a o najnovšie trendy vo vzdelávaní.

Počas celého týždňa sa budú konať rôzne podujatia po celom Slovensku, ktoré budú zamerané na podporu celoživotného učenia a rozvoj zručností potrebných pre úspech v digitálnom veku.

Festival zručností 2024 ponúka jedinečnú príležitosť pre každého, kto sa zaujíma o vzdelávanie a osobnostný rast. Či už ste študent, pedagóg, odborník z praxe alebo sa jednoducho zaujímate o sebarozvoj, nájdete si tu niečo pre seba.

Čo vás čaká?

23. september – Konferencia

Festival bude slávnostne otvorený konferenciou pre odbornú verejnosť v pondelok 23. septembra 2024 v Clarion Congress Hotel Bratislava. Účastníci konferencie budú mať možnosť diskutovať o aktuálnych témach v oblasti vzdelávania, ako sú technológie, inovácie a zručnosti potrebné pre úspech na trhu práce.

23. – 27. september – Vzdelávacie aktivity

Počas celého týždňa sa budú konať workshopy, semináre a školenia po celom Slovensku. Tieto aktivity sú určené pre širokú verejnosť, vrátane žiakov, študentov, pedagógov i seniorov.

25. september – Salón technológií

Téma „Budúcnosť vzdelávania s AI“ prinesie množstvo inovatívnych riešení, ktoré je možné aplikovať vo vzdelávacom procese. Na svoje si prídu najmä pedagógovia, digitálni koordinátori a riaditelia škôl, preto vás srdečne pozývame do Vedeckého parku UK v čase od 10:00 – 15:00 hodiny.
Čakajú vás prezentácie a praktické ukážky školení vo virtuálnej a zmiešanej realite, ponuka interaktívnych e-learningových kurzov, digitálne vzdelávacie hry, aplikácia, ktorá u študentov rozvíja kritické myslenie a zaoberať sa budeme aj kybernetickou bezpečnosťou na školách.

26. september – Akadémia stredoškolských talentov

Skvelú možnosť ako odprezentovať svoj úspešný projekt dostanú žiaci stredných odborných škôl vo štvrtok 26. septembra 2024 od 9:00 do 12:00 v priestoroch SPACE UP na Záhradníckej 95 v Bratislave. Pozývame žiakov, aby prišli podporiť svojich rovesníkov a inšpirovali sa ich nadšením a úspechmi.

27. september – Prezentácia zručností pre verejnosť

Zažite interaktívny program a spoznajte rôzne vzdelávacie organizácie na námestí M.R.Štefánika pred Euroveou. Celým programom od 14:00 do 18:00 vás bude sprevádzať Barbara „Babsy“ Jagušák.

Festival zručností harmonogram

Zapojte sa aj vy!

VZDELÁVACIE AKTIVITY môžu v rámci FZ2024 zorganizovať všetky vzdelávacie organizácie, inštitúcie, občianske združenia a školy s cieľom podporiť rozvoj zručností na Slovensku: https://shorturl.at/2Cvxk

SALÓN TECHNOLÓGIÍ vytvára priestor pre firmy a inovátorov, ktorí môžu predstaviť pedagógom trendy a nové technológie vo vzdelávaní: https://shorturl.at/9bXWf

AKADÉMIA STREDOŠKOLSKÝCH TALENTOV je príležitosť odprezentovať študentskú prácu, projekt, stáž alebo iný úspech pred širokou verejnosťou a inšpirovať iných: https://shorturl.at/MJjeD

 

Festival zručností 2024 je skvelou príležitosťou pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o vzdelávanie a rozvoj základných zručností. Pridajte sa k nám a buďte súčasťou tejto významnej udalosti!

Viac informácií: www.festivalzrucnosti.sk

Festival zručností partneri

Skip to content