Search
Close this search box.

Ponuka aktivít pre cvičné firmy

Štátny inštitút odborného vzdelávania a organizácia Hekima spolupracujú na inovácii a transformácií výučby cvičných firiem, aby podporili rozvoj zodpovedného a inovatívneho podnikania. Preto aj tento rok pre nás bude cťou podporiť školy, učiteľov, učiteľky a mladých ľudí v cvičných firmách prostredníctvom rôznych aktivít.

Naším cieľom je pomôcť vám v rozvíjaní podnikateľských zručností a inovatívnych prístupov k výučbe, aby ste mali k dispozícii tie najlepšie nástroje pre efektívnu výučbu. Nižšie nájdete prehľad niektorých aktivít, ktoré ponúkame v tomto školskom roku a na ktoré sa môžete prihlásiť. Všetky aktivity sú bezplatné.

1. Modelové hodiny

Zvažujete inovatívne prístupy vo vyučovaní predmetu Cvičná firma? Radi vám s tým pomôžeme. Ponúkame modelové hodiny a workshopy zamerané na aktuálne témy z oblasti podnikania, ktoré odučíme priamo na vašej škole, napríklad:

Nájdenie inovatívneho predmetu podnikania: ak máte záujem o využitie inovačného procesu z novej učebnice Cvičná firma 2.0: Zodpovedné a inovatívne podnikanie, radi vás ním prevedieme. Vytvorením inovatívneho a spoločensky zodpovedného predmetu podnikania zvýšite šance vašej cvičnej firmy na úspech v súťažiach, ako je veľtrh cvičných firiem.

Rozvoj podnikateľských zručností: prostredníctvom hravej a interaktívnej metódy pomôžeme vašim žiakom a žiačkam rozvíjať ich podnikateľské zručnosti, kreativitu a inovatívnosť.

Zodpovedné podnikanie a firemná kultúra: pomôžeme vám začleniť hodnoty ako etika, transparentnosť a udržateľnosť do firemnej kultúry. Tým nielen zvýšite šance vašich žiakov na úspech v súťažiach, ale aj ich pripravíte na zodpovedné a úspešné podnikanie v reálnom svete.

Aktivita je dostupná v období septembra a októbra 2024.

2. Partnerské firmy pre cvičné firmy

Máte záujem prepojiť svoju cvičnú firmu s reálnym podnikateľským svetom? Ponúkame vám možnosť prepojenia teórie s praxou a spolupracovať s reálnymi zodpovednými firmami, ktoré môžu byť pre vašu cvičnú firmu dôležitým zdrojom inšpirácie a učenia sa. V rámci tejto aktivity ponúkame:

Mentoring: profesionáli/-ky z firiem poskytnú cenné rady a konzultácie v oblastiach ako obchodné postupy, etika, transparentnosť a spravodlivý obchod.

Osobné stretnutia: zorganizujeme sériu stretnutí, počas ktorých sa žiaci môžu stretnúť s manažérmi/-kami firiem, diskutovať o konkrétnych podnikateľských výzvach a majú možnosť vidieť, ako fungujú reálne podnikateľské procesy priamo vo firme.

Radi vám pomôžeme sprostredkovať vhodnú partnerskú firmu pre vašu cvičnú firmu.

3. Bootcamp pre učiteľov a učiteľky

Termín: 24. - 25. október 2024 (miesto konania bude oznámené neskôr)

Ponúkame dvojdňové podujatie určené pre učiteľov a učiteľky, ktorí chcú rozšíriť svoje vedomosti a zručnosti v oblasti podnikateľského vzdelávania. Počas bootcampu sa zameriame na:

● Zdieľanie skúseností a osvedčených postupov vo výučbe podľa nových osnov a učebnice Cvičná firma 2.0: Zodpovedné a inovatívne podnikanie
● Rozvoj inovatívnych prístupov k vyučovaniu
● Budovanie podnikateľských zručností a kritického myslenia
● Networking a spoluprácu

Na tomto bootcampe budete mať tiež príležitosť podieľať sa na tvorbe nového pracovného zošita, ktorý bude obsahovať praktické návody a materiály pre výučbu podnikania.

Prihlásiť sa môžete na:

Ak máte záujem o podporu v akejkoľvek z týchto aktivít, napíšte projektovej manažérke Mirke Liškovej na miroslava.liskova@hekima.sk čo najskôr, ideálne do 17. septembra 2024.

Tešíme sa na spoluprácu!

 

Aktivity sú realizované v rámci projektu podporeného z finančných prostriedkov SlovakAid pod č. SAMRS/2024/RV/1/6 - Cvičná firma 2.0: Transformácia podnikateľského a obchodného vzdelávania na stredných školách a projektu In Her Shoes: Empowering Women through Game-based Innovation č. 2023-1-SK01-KA210-VET-000166926, financovaného Európskou úniou

Skip to content