Vyhľadať
Close this search box.

Veľtrh podnikateľských zručností na Obchodnej akadémii Nevädzová

Obchodná akadémia Nevädzová 3 pripravila už jedenásty veľtrh podnikateľských zručností, na ktorom sa predstavilo dvadsaťštyri cvičných firiem. Organizátormi podujatia boli Obchodná akadémia Nevädzová, Cvičná firma MANOS a študentská firma Alares.

Je veľmi dôležité vysvetliť, že tímy cvičných firiem, ktoré sa predstavili na tomto malom veľtrhu, tvorili žiaci troch druháckych tried, ktorí tým zavŕšili a ukázali to, čo sa naučili na predmete „Podnikateľské zručnosti“.

Ráno si všetky cvičné firmy pripravili a upravili stánok. O deviatej hodine sme spoločne, teda pani riaditeľka Obchodnej akadémie a my zo Štátneho inštitútu odborného vzdelávania, slávnostne otvorili veľtrh a začalo obchodovanie a súťaženie. Cvičné firmy súťažili až v štrnástich kategóriách. Vyhodnotenie veľtrhu a ocenenie súťažiacich trvalo minimálne hodinu i keď sa v každej kategórii vyhlásilo a ocenilo len prvé miesto súťaže. Každý v ocenenej firme dostal medailu a vecné dary.

Výsledkovú listinu nájdete na https://www.facebook.com/nevadzka a v krátkom čase na web sídle Obchodná akadémia Nevädzová.

Žiaci, ktorí sa prezentovali na veľtrhu cvičných firiem, nám potvrdili, že keď si zvolia predmet podnikania, ktorý ich zaujíma, vedia byť aktívni, angažovaní a zanietení.

Obchodná akadémia je stredná škola sídliaca na Nevädzovej ulici číslo 3 na sídlisku Trávniky, v mestskej časti Ružinov v Bratislave. Ide o jednu z najaktívnejších stredných odborných škôl ekonomického zamerania na Slovensku s unikátnym školským vzdelávacím programom podnikateľské zručnosti.

 

Skip to content