Vyhľadať
Close this search box.

Najlepší žiaci na finále Skills Slovakia GASTRO JUNIOR CUP – kuchár a GASTRO JUNIOR CUP – cukrár

Budúci kuchári a cukrári z celého Slovenska sa predstavili vo finálovom kole súťaže Skills Slovakia. Šesť najlepších dvojčlenných tímov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v oboch odboroch prezentovalo svoje vedomosti a schopnosti  30.- 31. januára v rámci veľtrhu DANUBIUS GASTRO v bratislavskej Inchebe.

Súťažným zadaním v odbore kuchár bol teplý pokrm s prílohami s použitím povinnej suroviny zubáč veľkoústy, čo zruční  žiaci zvládli  bravúrne.

Víťazmi v odbore kuchár sú:

  1. miesto: Sofia Vecchio a Sebastián Hollý z Hotelovej akadémie Žilina
  2. miesto: Alex Beer a Oliver Irányi z Hotelovej akadémie Košice
  3. miesto: Barbora Drobňáková a Lenka Fecková z SSOŠ hotelierstva a Gastronómie Mladosť                    Prešov

Cukrári v tomto ročníku v časovom limite 120 minút pripravovali moderné tortové rezy s použitím čokolády značky Calebaut a smotany ELLE & Vire, zdobený na povrchu podľa vlastného výberu. Súťažiaci prezentovali úžasne a kreatívne nápady ocenila aj hodnotiaca komisia.

Víťazmi v odbore cukrár sú:

  1. miesto: Anna Yerofieieva a Anastasiia Fostii zo SOŠ obchodu služieb Púchov
  2. miesto: Mária Kašická a Hana Hurová zo SOŠ Hotelovej Horný Smokovec
  3. miesto: Yuxing Zhou a Klaudia Michalcová z Hotelovej akadémie Žilina

Členovia odbornej hodnotiacej komisie, nominovaní Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov, ktorí hodnotili prácu a zručnosti žiakov boli nadšení, pretože výsledky preukázali ich výbornú pripravenosť  na súťaž, pod čo sa nemalou mierou podpísali pedagógovia a majstri odborného výcviku.

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky. Úlohu odborného a metodického gestora plní Štátny inštitút odborného vzdelávania, podpora smerovania mládeže.

Skip to content