GASTRO JUNIOR METRO CUP
Bratislava – 22. januára 2019 – Na záver januára sa počas medzinárodného veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO v bratislavkej Inchebe so svojimi zručnosťami predvedú v profesii kuchár najlepší žiaci z celého Slovenska.
Do 8. ročníka finálového kola GASTRO JUNIOR METRO CUP postúpil Matej Janičík z Hotelovej akadémie Žilina, Dávid Dúbravský zo Strednej odbornej školy hotelovej Rožňava, Jakub Baráni z Hotelovej akadémie Liptovský Mikuláš, Tamara Zakál zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb Komárno a Peter Balala zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb Čadca.
Členovia odbornej hodnotiacej komisie budú známe profesionálne osobnosti gastronómie zo Slovenska a Írska, certifikované podľa kritérií Svetovej organizácie kuchárskych spolkov WACS – Worldchefs pre hodnotenie súťaží organizovaných na Slovensku a v Českej republike Význam a úroveň súťaže umocňuje, že jej garantom je Slovenský zväz kuchárov a cukrárov. Dve komisie: technická a chuťová budú hodnotiť technologické postupy spracovania surovín žiakmi aj hotové pokrmy. Žiaci preukážu svoju kreativitu a dokážu, že dobrá gastronómia je už svojím spôsobom aj umením. Súťažnou úlohou bude pripraviť moderný teplý pokrm, ktorý bude vychádzať z kulinárskych tradícií regiónu súťažiacich.
Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Odborným a metodickým gestorom je Štátny inštitút odborného vzdelávania. Súčasťou podujatia budú aj sprievodné aktivity prezentované známymi šéfkuchármi zo Slovenska, Českej republiky a Írska.
Súťaž je verejná a preto radi privítame priaznivcov kvalitnej gastronómie.