1. september 2013
Dodatok č. 1
1. september 2014
ŠVP pre učebný odbor biochemik
Dodatok č. 2
1. september 2015
VUP a VUO pre učebné odbory mäsiar, cukrár pekár
Dodatok č. 3
1. september 2016
VUP a VUO pre učebné odbory pekár, biochemik – mliekarská výroba, skrátené štúdium v 1- a 2- ročnom vzdelávacom programe.
Dodatok č. 4
1. september 2017
VUP a VUO 2964 H cukrár; Aktualizácia znenia obsahového štandardu „Športová príprava“ študijného odboru výživa a šport vrátane nadstavbového aj pomaturitného štúdia.. Odstránenie Prílohy 1 a Prílohy 2 štátneho vzdelávacieho programu.
Dodatok č. 5
1. september 2018
Aktualizácia rámcových učebných plánov pre 2-ročné nadstavbové študijné odbory.
Dodatok č. 6
1. september 2020
Rámcové učebné plány
Zmena účinnosti rámcových učebných plánov:
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky rozhodnutím dňa 8. februára 2021 pod číslom 2021/9630:4-A2220 zrušilo účinnosť a platnosť dodatku č. 6 k štátnemu vzdelávaciemu programu.
Dodatok č. 7
1. september 2019
Zmena poznámok k RUP pre 1. a 2 . ročník štúdia v systéme duálneho vzdelávania
MŠVVaŠ SR dňa 10. decembra 2019 pod číslom 2019/5583:45 -A1030 vydalo zmenu účinnosti dodatku č. 7 schváleného pod číslom 2019/5583:18-A1030 k Štátnym vzdelávacím programom pre OVP. V schvaľovacej doložke sa dopĺňajú slová „...a s účinnosťou
Dodatok č. 8
1. september 2019
Vzdelávacie štandardy špecifické pre študijný odbor poradenstvo vo výžive
Dodatok č.9
1. september 2020
Vzdelávacie štandardy špecifické pre učebný odbor mäsiar kuchár
Dodatok č. 10
1. september 2021
Dodatok č. 11
1. september 2022
Dodatok č. 12
31. máj 2023
2940 M 01 potravinárstvo-výroba cukru a cukroviniek
2940 M 03 potravinárstvo-spracovanie múky
2940 M 04 potravinárstvo-kvasná technológia
2940 M 05 potravinárstvo-spracúvanie mlieka
2940 M 06 potravinárstvo-spracúvanie mäsa
2940 M 08 potravinárstvo-podnikanie v potravinárstve
2940 M 09 potravinárstvo-potravinár-kvalitár
2940 Q 01 potravinárstvo hygiena potravín
2949 M výživa, ochrana zdravia a hodnotenie potravín
2954 H mäsiar-aktualizácia k 1.9.2019
2955 H mäsiar, lahôdkar-aktualizácia k 1.9.2019
2960 K operátor potravinárskej výroby
2980 H pracovník v potravinárstve výroba trvanlivých potravín
2982 L 02 potravinárska výroba-pekárska a cukrárska výroba
2982 L 01 potravinárska výroba-mäsová a udenárska výroba
2982 L 04 potravinárska výroba-mliekarenská výroba
2982 L 06 potravinárska výroba-mlynárska a cestovinárska výroba
2982 L 07 potravinárska výroba-spracovanie cukru a perníka špeciálne techniky
2982 L 09 potravinárska výroba-liehovarnícka výroba, výroba vína a nealkoholických nápojov
2987 H 01 biochemik-mliekarenská výroba
2987 H 02 biochemik-výroba piva a sladu
2987 H 03 biochemik-liehovarnícka výroba a výroba vína
2988 H mliekar a syrár, mliekarka a syrárka
2990 H liehovarník a vinár, liehovarníčka a vinárka
2989 H pivovarník a sladovník, pivovarníčka a sladovníčka