<a href="//siov.sk/vzdelavanie/odborne-vzdelavanie-a-priprava/">← Naspäť na skupiny odborov ŠVP</a>
ŠVP
Dodatky
Normatív
<p><b>1. september 2013</b></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/SVP_29-Potravinarstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Štátny vzdelávací program</strong></a></p>
<p>Dodatok č. 1</p>
<p><strong>1. september 2014</strong></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/Dodatok_1-k_SVP_29_Potravinarstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 1</strong></a></p>
<p>ŠVP pre učebný odbor biochemik</p>
<hr />
<p>Dodatok č. 2</p>
<p><strong>1. september 2015</strong></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/Dodatok_2_k_SVP_29_Potravinarstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 2</strong></a></p>
<p>VUP a VUO pre učebné odbory mäsiar, cukrár pekár</p>
<hr />
<p>Dodatok č. 3</p>
<p><strong>1. september 2016</strong></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/Dodatok_3_k_SVP_29_Potravinarstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 3</strong></a></p>
<p>VUP a VUO pre učebné odbory pekár, biochemik – mliekarská výroba, skrátené štúdium v 1- a 2- ročnom vzdelávacom programe.</p>
<hr />
<p>Dodatok č. 4</p>
<p><strong>1. september 2017</strong></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/Dodatok_4_k_SVP_29_Potravinarstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 4</strong></a></p>
<p>VUP a VUO 2964 H cukrár; Aktualizácia znenia obsahového štandardu „Športová príprava“ študijného odboru výživa a šport vrátane nadstavbového aj pomaturitného štúdia.. Odstránenie Prílohy 1 a Prílohy 2 štátneho vzdelávacieho programu.</p>
<hr />
<p>Dodatok č. 5</p>
<p><strong>1. september 2018</strong></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/Dodatok_5_SVP_29_Potravinarstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 5</strong></a></p>
<p>Aktualizácia rámcových učebných plánov pre 2-ročné nadstavbové študijné odbory.</p>
<hr />
<p>Dodatok č. 6</p>
<p><strong>1. september 2020</strong></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/Dodatok_6_k_SVP_29.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 6</strong></a></p>
<p>Rámcové učebné plány</p>
<p><strong>Zmena účinnosti rámcových učebných plánov:</strong></p>
<p><strong> </strong><strong>Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky rozhodnutím dňa 8. februára 2021 pod číslom 2021/9630:4-A2220 <u>zrušilo účinnosť a platnosť dodatku č. 6</u> k štátnemu vzdelávaciemu programu.</strong></p>
<hr />
<p>Dodatok č. 7</p>
<p><strong>1. september 2019</strong></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/06/Dodatok_č_7_k_ŠVP_29_Potravinárstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 7</strong></a></p>
<p>Zmena poznámok k RUP pre 1. a 2 . ročník štúdia v systéme duálneho vzdelávania</p>
<p>MŠVVaŠ SR dňa 10. decembra 2019 pod číslom 2019/5583:45 -A1030 vydalo zmenu účinnosti dodatku č. 7 schváleného pod číslom 2019/5583:18-A1030 k Štátnym vzdelávacím programom pre OVP. <strong>V schvaľovacej doložke sa dopĺňajú slová „...a s účinnosťou</strong></p>
<hr />
<p>Dodatok č. 8</p>
<p><strong>1. september 2019</strong></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/07/Dodatok_č_8_k_ŠVP_29_Potravinárstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 8</strong></a></p>
<p>Vzdelávacie štandardy špecifické pre študijný odbor poradenstvo vo výžive</p>
<hr />
<p>Dodatok č.9</p>
<p><strong>1. september 2020</strong></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/10/Dodatok_č_9_k_ŠVP_29_Potravinárstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 9</strong></a></p>
<p>Vzdelávacie štandardy špecifické pre učebný odbor mäsiar kuchár</p>
<hr />
<p>Dodatok č. 10</p>
<p><strong>1. september 2021</strong></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2021/05/Dodatok_10_k_SVP_29_Potravinarstvo.pdf"><strong>Dodatok č. 10</strong></a></p>
<hr />
<p>Dodatok č. 11</p>
<p><strong>1. september 2022</strong></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2022/01/Dodatok_c_11_k_SVP_29_Potravinarstvo.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 11</strong></a></p>
<hr />
<p>Dodatok č. 12</p>
<p><strong>31. máj 2023</strong></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2023/06/Dodatok_c._12_k_SVP_29.pdf" target="_blank" rel="noopener"><strong>Dodatok č. 12</strong></a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2940_M_01_potravinarstvo-vyroba_cukru_a_cukroviniek.pdf" target="_blank" rel="noopener">2940 M 01 potravinárstvo-výroba cukru a cukroviniek</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2940_M_03_potravinarstvo-spracovanie_muky.pdf" target="_blank" rel="noopener">2940 M 03 potravinárstvo-spracovanie múky</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2940_M_04_potravinarstvo-kvasna_technologia.pdf" target="_blank" rel="noopener">2940 M 04 potravinárstvo-kvasná technológia</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2940_M_05_potravinarstvo-spracuvanie_mlieka.pdf" target="_blank" rel="noopener">2940 M 05 potravinárstvo-spracúvanie mlieka</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2940_M_06_potravinarstvo-spracuvanie_masa.pdf" target="_blank" rel="noopener">2940 M 06 potravinárstvo-spracúvanie mäsa</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2940_M_08_potravinarstvo-podnikanie_v_potravinarstve.pdf" target="_blank" rel="noopener">2940 M 08 potravinárstvo-podnikanie v potravinárstve</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2940_M_09_potravinarstvo-potravinar-kvalitar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2940 M 09 potravinárstvo-potravinár-kvalitár</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2940_Q_01_potravinarstvo_hygiena_potravin.pdf" target="_blank" rel="noopener">2940 Q 01 potravinárstvo hygiena potravín</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2949_M_vyziva-ochrana_zdravia_a_hodnotenie_potravin.pdf" target="_blank" rel="noopener">2949 M výživa, ochrana zdravia a hodnotenie potravín</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2951_M_vyziva_a_sport.pdf" target="_blank" rel="noopener">2951 M výživa a šport</a></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2020/01/2950_M_poradenstvo_vo_výžive.pdf" target="_blank" rel="noopener">2950 M poradenstvo vo výžive</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2952_L_vyroba_potravin.pdf" target="_blank" rel="noopener">2952 L výroba potravín</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2954_H_masiar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2954 H mäsiar</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/03/2954_H_masiar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2954 H mäsiar-aktualizácia k 1.9.2019</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2955_H_masiar-lahodkar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2955 H mäsiar, lahôdkar</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/03/2955_H_masiar_lahodkar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2955 H mäsiar, lahôdkar-aktualizácia k 1.9.2019</a></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2020/01/2956_H_mäsiar_kuchár.pdf" target="_blank" rel="noopener">2956 H mäsiar kuchár</a></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2021/12/N_2958_M_kontrolor_potravin.pdf" target="_blank" rel="noopener">2958 M kontrolór potravín</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2960_K_operator_potravinarskej_vyroby.pdf" target="_blank" rel="noopener">2960 K operátor potravinárskej výroby</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2962_H_pekar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2962 H pekár</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2963_H_mlynar_a-cestovinar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2963 H mlynár a cestovinár</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2964_H_cukrar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2964 H cukrár</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2965_H_cukrovinkar-pecivar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2965 H cukrovinkár pečivár</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2977_H_cukrar_kuchar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2977 H cukrár kuchár</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2978_H_cukrar_pekar.pdf" target="_blank" rel="noopener">2978 H cukrár pekár</a></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2021/12/N_2980_H_pracovnik_v_potravinarstve_vyroba_trvanlivych_potravin.pdf" target="_blank" rel="noopener">2980 H pracovník v potravinárstve výroba trvanlivých potravín</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2982_F_potravinarska_vyroba.pdf" target="_blank" rel="noopener">2982 F potravinárska výroba </a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2982_L__02_potravinarska_vyroba-pekarska_a_cukrarska_vyroba.pdf" target="_blank" rel="noopener">2982 L 02 potravinárska výroba-pekárska a cukrárska výroba</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2982_L_01_potravinarska_vyroba-masova_a_udenarska_vyroba.pdf" target="_blank" rel="noopener">2982 L 01 potravinárska výroba-mäsová a udenárska výroba</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2982_L_04_potravinarska_vyroba-mliekarenska_vyroba.pdf" target="_blank" rel="noopener">2982 L 04 potravinárska výroba-mliekarenská výroba</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2982_L_06_potravinarska_vyroba-mlynarska_a_cestovinarska_vyroba.pdf" target="_blank" rel="noopener">2982 L 06 potravinárska výroba-mlynárska a cestovinárska výroba</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2982_L_07_potravinarska_vyroba-spracovanie_cukru_a_pernika_specialne_techniky.pdf" target="_blank" rel="noopener">2982 L 07 potravinárska výroba-spracovanie cukru a perníka špeciálne techniky</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2982_L_08_potravinárska_vyroba-vyroba_piva_sladu_nealkoholickych-napojov-a-spracovanie-mineralnych-vod.pdf" target="_blank" rel="noopener">2982 L 08 potravinárska výroba-výroba piva, sladu, nealkoholických nápojov a spracovanie minerálnych vôd</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2982_L_09_potravinarska_vyroba-liehovarnicka_vyroba_vyroba_vina_a_nealkoholickych_napojov.pdf" target="_blank" rel="noopener">2982 L 09 potravinárska výroba-liehovarnícka výroba, výroba vína a nealkoholických nápojov</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2987_H_01_biochemik_-mliekarenska_vyroba.pdf" target="_blank" rel="noopener">2987 H 01 biochemik-mliekarenská výroba</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2987_H_02_biochemik_-vyroba_piva_a_sladu.pdf" target="_blank" rel="noopener">2987 H 02 biochemik-výroba piva a sladu</a></p>
<p><a href="http://siov.sk/wp-content/uploads/2019/02/2987_H_03_biochemik-_liehovarnicka_vyroba_a_vyroba_vina.pdf" target="_blank" rel="noopener">2987 H 03 biochemik-liehovarnícka výroba a výroba vína</a></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2023/08/N_2988_H_mliekar_a_syrar-mliekarka_a_syrarka.pdf" target="_blank" rel="noopener">2988 H mliekar a syrár, mliekarka a syrárka</a></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2023/08/N_2990_H_liehovarnik_a_vinar-liehovarnicka_a_vinarka.pdf" target="_blank" rel="noopener">2990 H liehovarník a vinár, liehovarníčka a vinárka</a></p>
<p><a href="https://siov.sk/wp-content/uploads/2023/08/N_2989_H_pivovarnik_a_sladovnik-pivovarnicka_a_sladovnicka.pdf" target="_blank" rel="noopener">2989 H pivovarník a sladovník, pivovarníčka a sladovníčka</a></p>
<p> </p>