Skill Slovakia

Celoštátne finálové kolo Skills Slovakia v gastronómii mladých kuchárov a cukrárov

Šesť najlepších žiakov – víťazov semifinálových kôl  z hotelových akadémií a stredných odborných škôl Slovenska v odbore kuchár a cukrár sa predstaví v celoštátnom kole 11. ročníka súťaže v odbore kuchár a 2. ročníka v odbore cukrár.   

Budúci kuchári budú súťažiť  28. apríla a cukrári si zmerajú sily 29. apríla po dvoch rokoch  opäť v bratislavskej Inchebe na Medzinárodnom veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO. Žiaci sa pripravili a trénovali na tému „Špecialita regiónu–v modernej úprave“ s využitím náročnej povinnej suroviny – RYBAPLATESA OBYČAJNÁ  + malý Mistery BOX- utajené suroviny , ktoré si súťažiaci vylosujú tesne pred súťažou. Výsledky budú  slávnostne vyhlásené v podvečer každého dňa súťaže organizátorom, Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov v partnerstve so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania.

Šiesti najlepší vo finále sú: Adam Majorský, Hotelová akadémia Košice, Ondrej Kulíšek Hotelová akadémia Žilina, Štefan Béreš, Hotelová akadémia Mikovíniho 1 Bratislava, Mariana Blanáriková SSOŠ hotelierstva a gastronómie Mladosť Prešov, Kristián Domsi, SSOŠ Gastroškola  Bratislava, Šimon Kalata, SOŠ hotelová, Horský Smokovec,  Vysoké Tatry.

Svoje skúsenosti a vedomosti v cukrárskej téme Zdravá výživa a zdravé produkty v modernej gastronómii“ s využitím hlavnej suroviny – Smotana Stand & Overun (Debic) a čokoláda Callebaut  (Zeus Braun) ukážu vo finále: Viktória Blahová, SOŠ obchodu a služieb Piešťany, Kristína Madarászová, SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen, Barbora Stanická, HALM Hotelová akadémia L. Mikuláš, Laura Hontiová, SSOŠ Jednota Šamorín, Lýdia Babiczová, SOŠ gastronómie a služieb Šurany, Valentína Fuňáková, SOŠ obchodu a služieb Čadca.

Členovia odbornej hodnotiacej komisie – profesionálni kuchári, certifikovaní WACS pre hodnotenie gastronomických súťaži na národnej úrovni, členovia Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov budú hodnotiť  prácu a zručnosti žiakov počas dvoch súťažných dní podľa medzinárodných hodnotiacich kritérií Svetovej kuchárskej asociácie kuchárskych spolkov – Worldchefs WACS.  

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Odborným a metodickým gestorom je Štátny inštitút odborného vzdelávania, odbor podpory smerovania mládeže.

sk_SK

Náš web používa cookie, pomocou ktorých Vám poskytujeme lepšie služby. Viac info

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť