Najlepší budúci kuchári a cukrári postúpili do finále

Žiaci hotelových akadémií a stredných odborných škôl Slovenska v odbore kuchár a cukrár sa predstavili v semifinálových kolách súťaže a šiesti najlepší postupujú do celoštátneho finále, ktoré sa z februára presúva na apríl 2022.

V odbore kuchár sa 27. januára 2022  na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Piešťanoch predstavilo celkom 12 žiakov a v odbore cukrár sa 28. januára 2022 na tej istej škole sa prezentovalo 9 žiakov. Tému „Špecialita regiónu – v modernej úprave“ s využitím náročnej povinnej suroviny – bravčový bôčik bez kostí s kožou zvládli budúci kuchári bravúrne.

Ako šiesti najlepší postupujú do finále:  Adam Majorský, Hotelová akadémia Košice, Ondrej Kulíšek Hotelová akadémia Žilina, Štefan Béreš, Hotelová akadémia Mikovíniho 1 Bratislava, Mariana Blanáriková SSOŠ hotelierstva a gastronómie Mladosť Prešov, Kristián Domsi, SSOŠ Gastroškola  Bratislava, Šimon Kalata, SOŠ hotelová, Horský Smokovec,  Vysoké Tatry.

Vďaka prezentácii cukrárskej témy „Zdravá výživa a zdravé produkty v modernej gastronómii“ s využitím hlavnej suroviny – Smotana Stand &overun ( Debic) a čokoláda Callebaut  ( Zeus Braun ) postupujú do finále: Viktória Blahová, SOŠ obchodu a služieb Piešťany, Kristína Madarászová, SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen, Barbora Stanická, HALM Hotelová akadémia L. Mikuláš, Laura Hontiová, SSOŠ Jednota Šamorín, Lýdia Babiczová, SOŠ gastronómie a služieb Šurany, Valentína Fuňáková, SOŠ obchodu a služieb Čadca.

Členovia odbornej hodnotiacej komisie nominovaní Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov,  ktorí hodnotili prácu a zručnosti žiakov boli nadšení tým, že aj napriek obmedzeniam v možnostiach trénovania  žiaci na súťaži preukázali vedomosti a zručnosti a ich výsledky  boli  výborné.      

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.  Odborným a metodickým gestorom je Štátny inštitút odborného vzdelávania, odbor podpory smerovania mládeže.

sk_SK

Náš web používa cookie, pomocou ktorých Vám poskytujeme lepšie služby. Viac info

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť